Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, най-вероятно са имали в патрулката

...
Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, най-вероятно са имали в патрулката
Коментари Харесай

Полицаите, ударили шофьора на турския ТИР, са блокирали бодикамерата |

Полицаите, ударили водача на турския ТИР, най-вероятно са имали в патрулката си особено устройство, което блокира бордовото наблюдаване, заяви през вчерашния ден вътрешният министър Бойко Рашков по време на блиц надзор в комисията по вътрешен ред на Народното събрание. 

Преди месец 52-годишният Мусхин Казан описа пред турски медии, че български служител на реда му е блъснал пестник, след като шофьорът отказал да им даде пари " за чорба и кафе ".

Бойко Рашков съобщи, че концепцията на Министерство на вътрешните работи за всеобщото въвеждане на бодикамери, които да наблюдават гледната точка на служителя на реда, е била подкрепена от случая с бития водач на ТИР. 

" Най-напред при несъгласие при ползите на проверящия и проверявания елементарно ще се възвърне кой по какъв начин е постъпил, изключително когато има конфликтни обстановки. Случаят с турския водач на ТИР беше мотивът да разпоредим инспекция в тази посока. Установили сме, че записът, който е изработен, защото в колата има записващо устройство, тъкмо сега какво е правил служителят на реда там - е заличен. Точно този запис ", сподели вътрешният министър. 

От думите му стана ясно, че преди около десет дни в Министерство на вътрешните работи е почнало ново правосъдно следствие по сходен сигнал и във Варна са били задържани двама служители на реда с сходно нарушение.

" При задържането им в колата откриват особено техническо устройство, което на процедура отстрани бодикамерите. Тоест служителите на реда, жестоко казано, са намерили метод да се отърват от тази форма на надзор. Сега сме се насочили в посока елиминирането на казуса ", съобщи Бойко Рашков. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР